AYY wappen 2020

AYY lakittaa Mantan 2019. Kuva: Atte Mäkinen.

Wappen 2020 har inte annullerats. Wappen är i antågande.

Följ med streamen här

Programmen hittar du här.

Aalto-gemenskapen firar valborg digitalt vid den traditionella tidpunkten följandes valborgstraditionerna. Wappensevenemangen kommer att samlas på denna sida.

Wappen är en unik fest vars unikhet grundar sig på tidpunkten och på Aalto-gemenskapens valborgstraditioner. Övriga aktiviteter under övriga årstider, Wappens tid är på våren.

AUS uppmuntrar alla aaltoiter att utveckla trygga och digitala metoder för att förverkliga en oförglömlig distanswappen. I  år är valborgen annorlundare än någonsin förut, men desto oförglömligare och det kan vi glädas över tillsammans!

Stay tuned!  Informationen updateras på svenska så fort vi får texterna översatta.

Bra att veta

Uppdatera dina Wappenevenmang och din wappenstämning i All to X!

All to X är en gemenskaplig applikation som utvecklats till äran av jubileumsåret AUS10 där du hittar alla aaltoiter och distansevenemang! I All to X samlas poäng och de bästa användarna och föreningarna belönas! Tävlingen pågår fram till AUS10-årsfesten den 12 september. Dessutom ökar varje inlägg, gillande, Aaltostämninguppdatering samt deltagande i distansevenemang penningbeloppet som våra sponsorer donerar till Rädda Barnen r.f.: s program Vägkost för Livet. Gå med på adressen https://alltox.ayy.fi! Anvisningar för att lägga till evenemang finns här: https://tinyurl.com/alltox-calendar

OUBS Wappenstudio erbjuder streaming för allas behov.

Otnäs videoförening OUBS erbjuder wappenstämning i form av livestreaming och arrangerar en  wappenstudio under två veckors tid 20.4–1.5!

Program: https://oubs.fi/wappu/

Lyssna på eller medverka i Radiodiodens vårradio!

Du kan lyssna på Radiodiodens Vårradio 27–30.4 på webbplatsen https://radiodiodi.fi. Kom alltså ihåg att knäppa på webbradion och underhålla arbets- eller distansarbetsdagen var du än är! Programmakaranmälningen pågår 13.4.-19.4. på adressen https://radiodiodi.fi/ilmo.

Skicka in din Wappenstämning till Aaltos arkiv!

Aaltoiter – berätta för Aalto-universitetets arkiv om studier, arbete, forskning, mötespraxis och annat som blomstrar upp universitetslivet under undantagstillståndet.

Aalto-universitetet dokumenterar och samlar in aaltoiternas upplevelser om aaltoiternas distansliv under coronaviruspandemin och det nationella undantagstillståndet under våren 2020. Samtidigt samlar vi in material för de redan pågående kampanjerna med coronatema vid Aalto-universitetet. Vem som helst i universitetsgemenskapen kan donera material. Det utvalda materialet arkiveras permanent i Aalto-universitetsarkivets databas.

Skicka din berättelse på adressen arkisto@aalto.fi. Skicka ditt namn, epostadress, din roll vid universitetet samt en kort berättelse/bildtext om ämnet i samband med materialet. Mer information: www.aalto.fi/fi/arkisto

Evenemang

Evenemangen uppdateras här.

Aavas quarantine fun

Trots den exceptionella situationen sträver gemenskapssektionen Aava efter att uppehålla Aalto-andan i form av olika utmaningar! Vi publicerar en ny utmaning på Facebook och Telegram två gånger i veckan, varje måndag och fredag. Utmaningarna piggar upp vardagen, fyller i kalendern och därtill hjälper dig med att samla poäng för våra snygga halarmärke! 😎 Ta hand om varandra 💜

FB: https://www.facebook.com/events/1087194238298837/

Creapril

Sektionen för konstnärlig verksamhet TaiTo presenterar: Creapril!

Vår uppgift är att lyfta fram konstnärlig verksamhet i AUS verksamhet i form av evenemang, tävlingar och projekt samt inspirera alla aaltoiter att hitta sin kreativitet.  Vårt första projekt den här våren är Creapril, en utmaning där aaltoiter får skapa konst med vilka medel de vill med ord för månadens alla dagar som inspiration.

Instruktioner:

  1. Skapa konst med vilket medel du än vill  baserat på ord som vi har för varje dag; ditt konstverk ska kunna  delas på Instagram till exempel i form av  en teckning, en skulptur, ett musikstycke, en performans, matlagning, hemdekoration osv.
  2. Posta ditt konstverk till exempel på Instagram eller i vår Telegram grupp
  3. Vi vidareförmedlar ditt konstverk på Instagram och Facebook.

Du kan delta i Creapril varje dag eller en gång i veckan, precis som du vill. Vi väntar på dina skapelser!

Jäynäfinal 2020 - Jäynä Untouched 22.4.

Jäynätävlingen förverkligas i år med mer buller och bång än någonsin och kulmineras av finalen den 22 april kl. 16!  En interaktiv, överraskande och garanterat jätterolig, skrattframkallande upplevelsedos utlovas, som du tryggt och angenämt kan delta i från till exempel din hemsoffa!  

 Ta alltså en bekväm ställning, utrusta dig med lämpligt snacks och njut av spektaklet- vi tar hand om resten. Evenemangsspråket är finska.

FB: https://www.facebook.com/events/224010342004720/

Utgivning av Julkku 22.4.

Populärare. Högljuddare. Mer pixlar än någonsin tidigare. Julkkus Festliga Utgivning 2020 fyller din mottagare den 22 april från kl. 18.30, repris genom att utnyttja internetteknologin. Inta en bekväm ställning på din hemsoffa. Zooma in distansuppkopplingen till dina kompisar på Skype. Korka upp Julkku-ölen. Glöm Sauna Belt- magmuskelträningen  under följande halv timme för den erbjuds  av vappentidningen Julkku. Som resultat avtäcks Julkku 2020! Evenemangsspråket är finska.

https://www.facebook.com/events/238104594223729/

DistansWappenSits 24.4 och 25.4..

Även om den fysiska isoleringen tynger våra axlar ska vi inte låta  vår wappenstämning störas av det! För att blåsa upp vårkänslorna har IE beslutat att ordna två fantastiska distanswappensitsar! Ta alltså på dig overallen, väck din wappenstämning och förbered dig på att uppleva Aaltogemenskapens unika wappensits.  Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/235012004312761/

Fuxspexen 29.4.

I phuxspexen precenterar Walborgs prövningslagen sina förinspelade Spex för hela tophsfolket via interwebben. I år behöver man alltså inte släpa sig ända till Dipoli utan phuxarnas otroliga spextakel syns i nätet via en adress som meddelas vid ett senare tillfälle. Må varje teknolog och teknologphux förflytta sig från till internetets mystiska värld onsdagen 29.4. kl.15 för att följa phuxarnas lysande mästerverk.

FB: https://www.facebook.com/events/3115110985247179/

Tour De Walpuri 29.4.

Mer information kommer senare.

FB: https://www.facebook.com/events/532016401071070/

Wappen May Day 30.4.

Mer information kommer senare.

FB: https://www.facebook.com/events/239810507427107/

MÖSSPÅLÄGGNINGEN AV HAVIS AMANDA 30.4.
Den käraste valborgstraditionen i Helsingfors, studentmössan på statyn Havis Amanda, genomförs i år i en virtuell verklighet. Konstuniversitetets studentkår (KonSt), som står i tur att lägga på mössan, gör detta på ett nytt och unikt sätt tillsammans med Helsingfors stad och Zoan Oy, ett bolag specialiserat på virtuell teknik.

Mössceremonin i Virtuella Helsingfors ger åskådaren en möjlighet att växelverka och att uppleva samhörighet. Den inleds med en tvärkonstnärlig performans av studerande vid Konstuniversitetet, som innebär en flerspråkig lovsång till naturen, inspirerad av klimatkrisen.

Havis Amandas mösspåläggning kan upplevas interaktivt på adressen www.burst.fi på valborgsmässoafton 30.4 med början kl. 17.45. Mössceremonin är också startskottet för Helsingfors stads mångsidiga valborgsprogram, som kan ses i sin helhet på Helsingforskanalen.

Med den virtuella mösspåläggningen vill vi påminna alla om tryggt valborgsfirande i undantagsförhållanden. Vi hoppas att alla, istället för att färdas till centrum och Ulrikasborgsbacken, följer med mösspåläggningen och skålar hemma den här gången!

Mera information:

FB: https://www.facebook.com/events/515855342652856/
www.taiyo.fi/2020/04/21/taideyliopiston-ylioppilaskunta-lakittaa-havis-amandan-virtuaalitodellisuudessa
www.hel.fi/uutiset/sv/kaupunginkanslia/helsngfors-vappen-2020

Wappulive 30.4. 22:00

Wappen firas trots allt! Teknologsektionen ordnar Wappenlive under wappennatten så att vi trots allt skulle få fira wappen så gemenskapligt som möjligt. Kvällens artister och övrigt program publiceras snart. Evenemangsspråket är finska.

FB: https://www.facebook.com/events/2525759057638891/

SaaS - Sillis as a Service 1.5. 10:00-16:00

KA-BOOOOOOOOOOM! 🤩🤩

Vi levererar förhandsbeställda wappenbags till människor och sänder streaming. Bland annat utlovas distanskimble och wappenbingo extravaganza show. Mer information kommer senare.

FB: https://www.facebook.com/events/240027614026911/

#ayyetäwappu utmaningar 23.4.-1.5.

23.4. Bygg ditt eget Wappen-altare!
Wappenutmaningens första dag: Bygg ditt eget Wappen-altare!

Har du mjöd, skumpa, overallmärken eller serpentin på ditt Wappen-altare eller allt detta och lite till? Dela en bild på ditt Wappenaltare på sociala medier och i All to X -applikationen (alltox.ayy.fi). #ayyetäwappu

24.4. Wappenutmaningen fortsätter!  Delta på distansSits eller ordna en egen distanssammankomst med dina kompisar AUS IE-kommitté ordnar distanswappensits 24 och 25 april. Läs mer här: http://tiny.cc/ld0inz Du kan också ordna ett eget distansparty – kom ihåg att dela din Wappenkänsla på sociala medier och i All to X -applikationen (alltox.ayy.fi). #ayyetäwappu

25.4. Idag är det Wappen-delikatessdag
  Njut av din favorit Wappen-delikatess. Är du sugen på munk, mjöd, struva eller skumpa? Dela din delikatesstund på sociala medier och i All to X -applikationene(alltox.ayy.fi). #ayyetäwappu

 

26.4. Lägg din mössa i fönstret!
  Delta i Tekniikan Akateemisets Mössan i fönstret -kampanjen #showyourcap #ewappu @tekniikanakateemiset. Dela din mössbild på sociala medier och i All to X -applikationen (alltox.ayy.fi). #ayyetäwappu

27.4. Lyssna på Radiodiodens Vårradio!
  Gå in på adressen radiodiodi.fi. Trivs vid radion och dela bilden på ditt Vårradiolyssnande på sociala medier och i All to X -applikationen (alltox.ayy.fi). Berätta samtidigt om ditt favoritprogram på Vårradion genom tiderna. #ayyetäeappu

 

28.4. Bekänn din färg!
  Klä på dig overallen, gillets, föreningens eller klubbens kläder eller alla och njut av det! Dela en bild av det på sociala medier och i All to X-applikationen (alltox.ayy.fi). #ayyetäwappu

29.4. Dela ditt bästa Wappen-minne!
  Dela ditt bästa Wappen-minne från gångna Wappar på sociala medier och i All to X-applikationen (alltox.ayy.fi) Wappen är evig #ayyetäwappu

30.4. Ta en Wappen-bild på dig själv!
  Njut av Wappen och dela bilder på ditt Wappenfirande på dina sociala medier och i All to X -applikationen (alltox.ayy.fi). Du kan t.ex. ta bilder på dig själv före och efter att du lagt mössan på huvudet. #ayyetäwappu  

1.5. Dela Wappensillis bilder från första maj
  Gläds över första maj och dela din känsla på sociala medier och i All to X -applikationen (alltox.ayy.fi). #ayyetäwappu

Mer information

https://www.ayy.fi/sv/ingenting-stoppar-skapandet-av-wappenandan-aus-ordnar-wappen-pa-distans

https://www.ayy.fi/sv/aalto-universitetets-studentkar-forebygger-coronavirusets-spridning-andringar-i-oppettider-och