This post is also available in: English (Engelska) Suomi (Finska)

Den mest glädjerika och spralligaste tiden på året

Wappen är fest, möten, glädje, traditioner och roligheter, men framför allt är Wappen en sinnesstämning! Wappentidens evenemang i Aaltogemenskapen är utan like, så bekanta dig med ett urval av dem på sidan som Aalto-universitetets studentkår upprätthåller.

Wappens evenemangskalender

Evenemangen uppdateras på sidan allteftersom de kommer till vår vetskap.

Du får ditt wappevenemang med på listan genom att fylla i denna blankett. AUS översätter texter som kommer in på finska till engelska och svenska. Vi erbjuder föreningar och medlemmar stöd i planeringen och förberedandet av wappevenemangen. Du får kontakt med oss gällande wappärenden genom att skicka epost wappu@ayy.fi.

13.4

Fantasy Vappu Party (NuDe + TOKYO)

As the enchanting whispers of spring dance through the air, it’s time to celebrate the long-awaited arrival of warmth and joy! Join us for a whimsical Fantasy Vappu Party, where fairy tales come to life and laughter fills the air.

Join some of the delightful activities:
Karaoke
Beer Pong
Costume Contest

What: Fantasy Vappu Party
DC: Fantasy
When: Saturday, April 13th – 16:00
Where: OK20 Upstairs
Event price: 5€ (8€ non-members) payed at entry

15.4

Sitsappro (Teknologsektionen, IE)

Wappen är teknologernas jul, midsommar, nyår och ishockey VM eller hur det ordspråket gick? Så här under wapptiden vill Otnäs Värdar och Värdinnor glädja er, på inspiration av festdagarna, i form av Sitsappro på måndag 15.4! Kom och sista med oss och ha appro längs med vårt kära Otnäs. Biljettförsäljningen börjar måndag 1.4 kl. 12.00!

I biljettpriset ingår sitsservering och efterfest i Smökki! Följ den starttid som du valt så noggrant som möjligt för sitsen börjar då.

16.4

Studerandenas Beer Pong Finlands Mästerskapstävling (Aalto Beer Pong)

På OSM den 16 april tävlar studenterna om Beer Pong Finlands mästerskap årsmodell 2024! Det är fråga om Aalto Beer Pongs största tävling där man kan få bra wappenstämning! Turneringen ordnas i Smökki och man deltar i par. Turneringen kostar 10 €/par. Vinnarna utlovas massiva priser och kompisarna är också välkomna att heja på sitt favoritlag! Anmälan och mer info finns på adressen https://ilmo.aaltobeerpong.fi/events/1

18.4

Otnäs märkesmarknad (Merkkimafia)

Otnäs märkesmarknad kommer igen på torsdag 18.4!

Merkkimafia ordnar märkesmarknad i Otnäs till äran av den annalkande Wappen så att allas halare skulle vara i festskick inför den annalkande Wappens myller. Kom alltså till kandidatcentrets huvudaula under tentveckans torsdag och gör inköp!

Ändringslek (Datagillet)

Ändringsleken ordnas i Servin Mökki 18.4 kl. 18:00.

Ta med dig utöver dig själv 4–6 fritt valbara drycker och förbered dig att förändras inför Wappen. Efter förändringen utlovas en efterfest som skakar om din evolution. Inträde 5 €. Läs mer i Kide appen.

20.4

Wappenmangel & Terrängmangel (Bikepoli x TARAKI)

Förra årets hittevenemang Wappenmangeln kommer igen! Den 20.4 cyklar vi med Tammerfors universitets Rakentajakilta TARAK från Hervanta till Otnäs. Wappenmangeln har även ett terrängaktigare syskonevenemang Terrängmangeln som placerar sig i huvudstadsregionen! Endast köplatser kvar till Wappenmangeln men till Terrängmangeln ryms man! Mer information wappumankeli.fi och maasto.wappumankeli.fi.

37. Jäynäfinalen (Jäynätävlingen)

Wappen sprängs i gång och jäynäåret når sin kulmen nästa lördag då årets mest fantastiska och våghalsigaste jäynä belönas på Jäynäfinalen som senast höjer wappenstämningen till skyarna!

Cocktailen börjar kl. 15 i Kandidatcentrets U-aula (M-dörr) och själva Jäynäfinalen börjar kl. 16 i U2-salen. Kom alltså i tid för att försäkra din plats i finalen! Finalen streamas så du kan följa det på adressen finaali.jayna.fi.

Ps. Dagen tar inte slut där utan efter Jäynäfinalen kan du fortsätta dagen på till exempel Julkkus festliga utgivning eller Aalto Open Air.

VAD? 37. Jäynäfinalen
VAR? Otsvängen 1, U2-salen och U-aula.
NÄR? Lördag 20.4
NÄR? Cocktail kl 15, finalen kl. 16

Utlysning av Tempausbefallningen (Tempaus 2024)

Utlysningen av Tempausbefallningen och Tempaus 2024-temat på Aalto Open Airs scen på Alvarsplatsen 20.4 kl. 17.45.

Aalto Open Air (Gemenskapssektionen Aava, FestTMK)

Är wappenstämningen i topp? Vill du ta en tjuvstart mot festivalperioden?

Den bästa lösningen är i alla fall att komma till Alvarsplatsen 20.4 när evenemanget som är gratis för alla kör i gång!

Aalto Open Air erbjuder ett megabra tillfälle att bli full av wappenstämning med hjälp av livemusik och festivalområdets håvor. Håll dig alltså online för i år intas scenen av allt fantastiskare artister. Övrigt festivalprogram lönar sig inte heller att hoppa över, och man kan komma och gå som man vill.

Följ alltså evenemangets TG-kanal och Facebook-sidor samt Aavas Instagram, för mer information om evenemanget och artisterna!

Julkkus Festliga Utgivning (Julkku)

Kom och följ den njutningsfulla Wappentidningen Julkkus Festliga Utgivning i kandidatcentrets A-sal på lördag 20.4 kl. 19! VIP-cocktailtillställningen för Julkku-försäljare och inbjudna gäster (full av delikatesser, förfriskningar och roligt program såklart!) startar kl. 18, och själva utgivningssalens dörrar öppnas kl. 18.45. Fantastisk show på kommande, det lönar sig inte att missa.

Mer info hittar du på Julkkus Instagram och Telegram-kanalen. Vi ses på Utgivninen!

Aalto Open Air Afterparty (Kiltojen Ystävyysseura)

I Otnäs händer det 20.4 fast vad men på kvällen är det bästa evenemanget Kiltojen Ystävyysseuras officiella Aalto Open Air-efterfest!! På den här lysande festen blir du varken törstig eller hungrig för båda stillas!

Kom och njut av gott sällskap och musik till Servin Mökki den 20 april och dansa till småtimmarna!

Var: Servin Mökki (Bistervägen 4)
När? 20.4 klo 22.20-
Vad kostar det: 6€
Varifrån: https://kide.app/events/6e49c41a-3c01-41c6-9154-cc8929f454fa
Varför: Börja wappenveckan med en ordentlig fest!

22.4

Wappu/Pixel (Paitsio)

En minut-en pixel- ett tillfälle!

10 000 vita rutor väntar på färg och du kan bestämma wappens bilder och stämning. 1 minut=1 pixel: ge din egen wappenstämning på rutan via Telegram @pikselibot 22.4.–1.5. en pixel åt gången.

Lämna ditt avtryck i hela Otnäs virtuella wappenvy och upplev hur wappenväntan flyger förbi på vingar!

Som inspiration till Wappu/Pixel fungerar r/place där man en gång i minuten kan gå in och lägga till en pixel på en virtuell vitduk. Det går behändigt att lägga till pixlar via telegram, helt gratis. Du kan tillbringa minuter på att göra konstverk ensam eller tillsammans men bara en pixel åt gången sabotera andras konstverk. Din minut, din pixel, din wapp.

24.4

Boozy Brunch (BreKY & Aalto Cocktail)

Dive into a decadent brunch spread prepared by BreKY while sipping on perfectly paired cocktails made by Aalto Cocktail! Whether you’re a brunch enthusiast or a cocktail aficionado, Boozy Brunch combines the best of both worlds. Gather your friends for a morning filled with delightful flavors, refreshing drinks, and unforgettable memories! 

WHAT: Boozy Brunch (incl. brunch & 2 cocktails)
WHEN: 24.4. 11:00 – 14:00
WHERE: Saha (Konemiehentie 1)
PRICE: 20€
TICKETS: Available! Right here: https://kide.app/events/7477e106-63d5-43f8-ad12-5133ece1e54e

Please note that by attending this event, you agree to comply with KY’s Code of Conduct.

Wapputbytet (Teknologsektionen)

När wappen närmar sig är det dags att åka på det traditionella wapputbytet till Hervanta 24.4 för att uppleva vad våra kolleger i Tammerfors gör under wappen. På programmet naturligtvis Särkän märkä. campusrunda och efterfest! Evenemanget kostar 45 € och inkluderar busstransport åt båda hållen och alla spektaklen.

Evenemanget är slutsålt.

Wappmilen och Gamlas Wappbastu (Gemenskapssektionen Aava, Magisterkommittén)

Aavas Magisterkommitté lättar vinterns krämpor och höjer Wappenstämningen 24.4 i form av Wappmilen och Gamlas Wappbastu! I Wappmilen tävlar lagen om tävlingsskicket under en engelsk mil, avnjutandes förfriskningar. Efterfest i Strandbastun njutandes av bastuns värme och baljans böljor. Biljettförsäljning och mer info i Kide.appen 10.4 kl. 12.00.

VAD? Wappmilen+ Gamlas Wappbastu
VAR? Start från Startup bastun, efterfest på rantsu
NÄR? Ons 24.4
PRIS? Milen 15 €, bastun GRATIS!

25.4

ARTS Wappenterrass (NuDe, TOKYO, GRRR, Kooma, DADA, AK)

Nu njuter vi av solen, gårdsspel, musik, mat, dryck och gott sällskap!

Välkommen att fira Wappen i en avslappnad vårig stämning på Arts Wappterrass!

Vad: Arts Wappterrass
Var: Amfiteaterns terass
När? 25.4 kl.: 16–20.

Kymppisuora 2024 (Kymppi)

HELSINGFORS HÖGFLYGANDE APPRO KOMMER IGEN- ÄR DU REDO FÖR KYMPPISUORA?

VAD: Kymppisuora 2024
VAR: Spårvagn 10:s rutt
NÄR: Torsdag 25.4.2024
START: Tilkängen, Korppasbackavägen 15, Helsingfors
STARTTIDER: klo 15–18
PRIS: 12,50 €
BILJETTER: https://kide.app/events/2043937f-7732-4aa9-8aa6-b966bb70f6b5
EFTERFEST: Apollo Live Club

TG-infokanal: https://t.me/kymppisuora
Facebook: https://fb.me/e/22mVpsHzF

26.4

Road to Wappu (KY-Sub)

Asfalten bränner och vägen till Wappen är varm så varför skulle du inte ge dig helt och hållet på resan? Kom med på KY-Subs Wappenrave!

Vi firar vårens antågande med hjälp av housesounds och tecno och vårt DJ-utbud ser till att känslorna förmedlas med sina skivor. Ångan ökas av att man parkerat en bastu på BMK och då inget räcker utlovas mycket mer trafik.

Följ KY-Subs Instagram (@ky_sub) och du får försmak av den kommande stämningen och sponsorernas frikostiga servering på Road to Wappu. Så kom ihåg att spänna fast säkerhetsbältena!

VAD: KY-Sub Road to Wappu Reivi
VAR: BMK, Betonimiehenkuja 3
NÄR: 26 april 2024@19:00
FÖR VEM: Speciellt för Aalto BIZ men alla studenter är välkomna
KLÄDSEL: Halare+ravefit (+bastu)
PRIS: 8 € (biljetter säljs från 4.4 Kl. 14!)

Du hittar KY:s alla wappevenemang här www.wappu.ky.fi

Spikspelstävling (Kasperin kisat)

Spikspelstävlingen kommer igen större än någonsin! Nu kan du äntligen ta reda på vem som är kompiskretsens bästa spikare och förtjäna din plats bland legendarerna.

VAD? Spiktävling
VAR? OK20 nedre våningen
MILLOIN? 26.4 kl 17-
VAD KOSTAR DET? 10 € per team (2 pers)

Anmäl dig här: https://tinyurl.com/naulapeli2024

27.4

Vallujahti (Campussektionen)

Alla törstiga människors hjälte, Campussektionen, har återkommit till Wappufolket, med sött ackompanjemang av en mjuk bitter vätska. Vallujahti, som redan uppnått legendstatus, startar lördagen den 27.4 när sektionen gömmer SEX läckra Valdemar-flaskor i byn! Tips kommer att delas på @kampusjaosto instagram på evenemangsdagen!!

Nippoli Pre-Wappu Sauna (Nippoli ry)

Interested in Japanese language and culture, or going on an exchange to Japan? Then head over to Nippoli’s second sauna evening of this spring for a relaxing wind-down of the semester!

TLDR:
Gorsu (Jämeräntaival 5 A)
Saturday, April 27th, from 17:00
Entry Fee: 10€ (or 9€ with early payment)

Limited availability! Sign up here: https://tinyurl.com/Nippoli-sauna-2024-04
More info at: https://t.me/nippoli

Sparkling night (Baccus)

Baccus största och mest väntade vinevenemang är här igen!

Vad vore ett bättre sätt att inleda Wappen än på champagnetasting? Om du så är vinveteran eller nybörjare bjuder vi in dig att njuta av en champagnefylld kväll med oss.

Länk till biljettförsäljning: https://holvi.com/shop/viinikerhobaccus/product/7cc4bb799421e0abba38e27e244a8327/

VAD: Sparkling Night
VAR: Saha, Konemiehentie 3, 02150 Esbo
NÄR? 27.4 kl. 19-
DRESSCODE: Cocktail
PRIS: 40 €
SPRÅK: engelska

28.4

Minutöl (Tero Poikamies)

En väntan som tagit en evighet belönas… Minutölen, den legendariska wappenstämningshöjaren är här igen!

Anmälan öppnar fredag 19.4 kl. 12.34.56- var snabb, anmälan har traditionellt fyllts på sekunder. Skjuter vi i år också rekordtal i anmälningsuret?

Vad: Minutöl
Var: Smökki
När: Söndag 28.4 kl. 17:10
Kostar: 5 € (+ halarmärke 2 €)

Mer information och anmälan på adressen www.minuuttikalja.fi

29.4

Wappens ölmil (Teknologorienterarna)

På Ölmilen löper vi ett banvarv (400 m) fyra gånger då helhetsrutten blir ungefär en engelsk mil. När vi startar ska man dricka en dryck (öl) i början av varje varv för vilket reserverats ett 10 meter långt målområde. Drycken ska tömmas helt innan det är tillåtet att fortsätta prestationen. I tävlingen kan man också avnjuta alkoholfria drycker i läskserien. Välkommen på konditionstestet för verkliga teknologer till Otnäs idrottsplan 29.4 kl. 19.

Walpurin kierros (Teekkarijaosto, TKTMK)

Walpurin kierros kommer och skakar, inspirerar och förenar hela Otnäs befolkning och alla Aaltosinnade dagen för Wappaftonen. Reservera alltså kvällen ledig 29.4 för ett oförglömligt äventyr som leder dig till Wappens hjärta!

Startskottet sker på Alvarsplatsen kl. 20.00 och kontroller finns runtom Teknologbyn fram till midnatt då Pelmu bjuder på efterfest!

30.4

Ölstafett (Bergsmannagillet)

Våren är redan långthunnen och Wappens evenemang bakom hörnet, alltså är det dags för Bergsmannagillets legendariska ölstafett!

Samla ihop de snabbaste och törstigaste till ett lag som springer runt institutionen för materialteknik på valborgsmässoafton! Startskottet går på innergården kl. 9 på morgonen den 30 april.

Laget består av tre löpare och ett ankare alltså sammanlagt fyra personer. Priset är 15 euro per lag och inkluderar öl. Stafetten har en öppen serie och en damserie. De 34 första lagen ryms med! Anmälan till ölstafetten öppnar 17.4.2024 kl. 14 i kide.appen och stänger 24.4.2024 kl. 23.59. OBS! En medlem anmäler hela laget.

Ölstafettens regler för nybörjare:
Ankaret börjar dricka vid startskottet. När ankaret druckit upp sin flaska börjar den första löparen springa. halvvägs finns en dryckstation där löparen bör dricka en flaska öl medan en officiell övervakare övervakar. Efter det fortsätter löparen sin färd till målet där ankaret börjar om proceduren. Rundorna fortsätter tills ankaren druckit upp sin sista dryck (och utmanat sin lever). Laget kan ändå underkännas på grund av en felaktig prestation av domaren. Då tar prestationen slut när felet märks.

Må det törstigaste laget vinna!

Aaltoes Wappu Brunch (Aaltoes)

Join us on 30.4. from 10:00 to 12:00 at Startup Sauna for a delicious brunch to celebrate Wappu with the Aaltoes community over a glass of bubbly and delicious breakfast foods.

WHEN? 30.4. from 10:00 to 12:00
WHERE? Startup Sauna, Puumiehenkuja 5
WHY? Fuel for your rough day(s) of partying
PRICE? Free!

Sign up here: https://aaltoes2024.typeform.com/to/SswR9Yxk

Wappenhälsning, webbevenemang (Aalto-universitetet)

Låt oss fira Wappen tillsammans!

Wapphälsningen ges av rektor Ilkka Niemelä och Aalto-universitetets studentkårs styrelseordförande Fanni Mattsson.

Valborgsutlysning (Campussektionen)

Framför Smökki kl. 12-14. Mer information kommer snart!

Havis Amandas mössnedläggning (Konstuniversitetets studentkår)

Konstuniversitetets studentkår TaiYo ordnar Havis Amanadas mössnedläggningsevenemang på Medborgartorget 30.4.2024. Mer information kommer på Instagram @mantanlakitus.

Post-Manta Party (KYllä Oluelle x Bryggeri)

The Wappu Parade is over, your luke-warm pussikaljas are gone and Manta’s stepsibling already got their cap. Now what?

Keep your Wappu spirits high with KYllä Oluelle and Bryggeri’s Post-Manta Party! This free-entrance celebration takes place in Bryggeri’s huge spring terrace and is all about laid-back vibes, quality beer and good tunes!

More info can be found on Facebook.

World’s Most Biggest Champagne Shower (wöbiss) (IK)

Världens största skumpadusch på bakgården till Byggnadsingenjörsgillets gillesrum. Ta med egen flaska.

En Spritfri Wapp (Korsets gille)

I hjärtat av Otnäs utlovas återigen wappens oförglömligaste evenemang, En Spritfri Wapp! Utlovas wappstämning, roligt program, gott sällskap och levande musik. Vi bjuder även på wappdelikatesser, såsom munk och mjöd.

Evenemanget börjar 30.4 kl. 20 och fortsätter till midnatt i Servin Mökki. Vid midnatt sätter vi på oss teknologmössorna medan teknologhymnen spelas. Ett gratis och alkoholfritt evenemang ordnas av Korsets Gille. Välkomna!

Mer information: ristinkilta.fi/ww2024

KY Wappukuntis 2024 feat. Benjamin (KY – Aalto University Business Students)

After over a week of lively and champagne-filled Wappu celebrations, it’s time to make your way to Kaivohuone and join in the festive spirit at KY Wappu’s most iconic event, WAPPUKUNTIS! The main artist of the evening, Benjamin, will ensure the Wappu atmosphere remains upbeat throughout the whole night!

𝙒𝙃𝘼𝙏: KY’s traditional Wappukuntis
𝙒𝙃𝙀𝙍𝙀: Kaivohuone, Iso Puistotie 1
𝙒𝙃𝙀𝙉: 30th of April at 21-04
𝙁𝙊𝙍: Everyone!
𝙋𝙍𝙄𝘾𝙀: 20 euros, including the coat check fee and an overall badge
𝙏𝙄𝘾𝙆𝙀𝙏𝙎: April 5th at 13 on Kide.app
𝘿𝙍𝙀𝙎𝙎 𝘾𝙊𝘿𝙀: Overalls and graduation cap
Read more: Facebook
Check out all the other KY Wappu events from KY’s Wappu website: www.wappu.ky.fi

Wappen i Dipoli (Teknologsektionen, JTMK)

Den varma vårvinden blåser från Nord och leder in festpubliken till partyt när Dipolis dörrar öppnas igen 30.4!

Wappen i Dipoli behöver också många Friwilliga! Kom alltså med och hjälp till att ordna denna oförglömliga fest! Bli Friwillig här.

Mer info om biljettförsäljningen och frivilligskapet på evenemangets TG-kanal!

1.5

Ulrikasborgsbackens picknick

Brunnsparkens Ulrikasborgsbacke fylls av en glad picknickskara då huvudstadsregionens nuvarande och tidigare studenter samlas för att fira vappdagen på traditionellt sätt.

Festligheterna börjar redan på förmiddagen med studentkårernas tal och körsång, som även visas på tv i direktsändning.