AYY:n Wappu 2024

This post is also available in: English (englanti) Svenska (ruotsi)

You can change the language of this page below.

Riemukkain ja riehakkain aika vuodesta

Wappu on ainutlaatuista, perinteikästä ja ennen kaikkea tapahtumarikasta aikaa Aalto-yhteisössä. Tutustu Wapun tapahtumakirjoon tällä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämällä sivulla.

Haluatko yhdistyksesi, jaostosi tai toimikuntasi tapahtuman sivustolle? Ilmoita tapahtuma tällä lomakkeella, niin wappukansa löytää paikalle sankoin joukoin.

Wapun tapahtumakalenteri

Tapahtumia päivitetään alle sitä mukaa, kun saamme niitä tietoomme.

Saat Wappu-tapahtumasi mukaan listaukseen täyttämällä tämän lomakkeen. AYY kääntää suomeksi tulleet tekstit myös englanniksi ja ruotsiksi. Tarjoamme järjestöille ja jäsenillemme tukea wapputapahtumien suunnittelussa ja valmistelussa. Wappuasioissa yhteyden saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen wappu@ayy.fi.

13.4.

NuDe + TOKYO: Fantasy Vappu Party

Fantasy Vappu Party! 

As the enchanting whispers of spring dance through the air, it’s time to celebrate the long-awaited arrival of warmth and joy! Join us for a whimsical Fantasy Vappu Party, where fairy tales come to life and laughter fills the air.

Join some of the delightful activities:
Karaoke
Beer Pong
Costume Contest

What: Fantasy Vappu Party
DC: Fantasy
When: Saturday, April 13th – 16:00
Where: OK20 Upstairs
Event price: 5€ (8€ non-members) payed at entry

15.4.

Teekkarijaosto (IE): Sitsiappro

Wappu on teekkareiden joulu, juhannus, uusivuosi ja jääkiekon MM-kisat vai miten se sanonta menikään? Näin wapunaikaan Otaniemen Isännistö ja Emännistö haluaa ilahduttaa teitä juhlapäivien innoittamana Sitsiappron muodossa maanantaina 15.4.! Tule kanssamme sitsaamaan sekä approilemaan kierrellen pitkin rakasta Otaniemeämme. Lipunmyynti alkaa maanantaina 1.4. klo 12.00!
Lipun hintaan sisältyy sitsitarjoilut sekä jatkot Smökissä! Noudatathan valitsemaasi lähtöaikaa mahdollisimman tarkasti, sillä sitsit alkavat tällöin.

16.4.

Aalto Beer Pong: Opiskelijoiden Beer Pong Suomen mestaruuskisat

OSM:ssä 16.4. kisataan opiskelijoiden Beer Pongin Suomen mestaruudesta vuosimallia 2024! Kyseessä on Aalto Beer Pong:n isoin tapahtuma, jossa pääsee hyvin virittäytymään wapputunnelmiin! Turnaus pidetään Smökissä ja siihen osallistutaan pareittain. Turnaus kustantaa 10€ / pari. Voittajille on luvassa mittavat palkinnot, ja kaverit ovat myös tervetulleita kannustamaan suosikkijoukkueensa voittoon! Ilmoittautumisen ja lisätietoja löydät osoitteesta https://ilmo.aaltobeerpong.fi/events/1

18.4.

Tietokilta: Muuttumisleikki

Muuttumisleikki järjestetään Servin Mökissä 18.4. kello 18:00.

Ota mukaan itsesi ja 4-6 vapaavalintaista juomaa sekä valmistaudu muuttumaan Wappua varten. Muuttumisen jälkeen on tiedossa evoluutiotasi ravistelevat jatkot. Sisäänpääsy 5€. Lue lisää kide appista.

20.4.

Bikepoli x TARAKI: Wappumankeli & Maastomankeli

Viime vuoden hittitapahtuma Wappumankeli tulee taas! Pyöräilemme 20.4. Tampereen yliopiston Rakentajakillan TARAKIn kanssa Hervannasta Otaniemeen. Wappumankelilla on myös maastoisampi sisartapahtuma Maastomankeli, joka sijoittuu pääkaupunkiseudulle! Wappumankeliin on enää jonosijoja, mutta Maastomankeliin mahtuu! Lisätietoja wappumankeli.fi ja maasto.wappumankeli.fi.

Yhteisöjaosto Aava (FestTMK): Aalto Open Air

Onko wapputunnelma jo katossa? Haluatko ottaa varaslähdön festarikauden alkuun?

✨ Kaikissa tapauksissa paras ratkaisu on saapua Alvarin aukiolle 20.4., kun kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma lähtee käyntiin! ✨

Aalto Open Air tarjoaa MEGA hyvän mahdollisuuden päästä vetämään pää täyteen wapputunnelmaa livemusiikin sekä festarialueen antimien avulla. Pysy siis kuulolla, sillä tänäkin vuonna lavalle nousee mitä huikeimpia artisteja. Myös muuta festariohjelmaa ei kannata jättää välistä, ja tulla ja mennä voi täysin vapaasti.

Ota siis seurantaan tapahtuman telegram-kanava ja facebook-sivut sekä AYY:n, että Aavan instagram, sillä lisätietoa tapahtumasta ja artisteista julkaistaan pian! 👀🗣️

Bikepoli x TARAKI: Wappumankeli & Maastomankeli

Viime vuoden hittitapahtuma Wappumankeli tulee taas! Pyöräilemme 20.4. Tampereen yliopiston Rakentajakillan TARAKIn kanssa Hervannasta Otaniemeen. Wappumankelilla on myös maastoisampi sisartapahtuma Maastomankeli, joka sijoittuu pääkaupunkiseudulle! Wappumankeliin on enää jonosijoja, mutta Maastomankeliin mahtuu! Lisätietoja wappumankeli.fi ja maasto.wappumankeli.fi.

Julkku: Julkun Juhlallinen Julkaisu

Tule seuraamaan suorastaan hekumallista Wappulehti Julkun Juhlallista Julkaisua kandidaattikeskuksen A-saliin lauantaina 20.4. klo 19! VIP-kokkarit Julkku-myyjille ja kutsuvieraille (pullollaan herkkuja, virvokkeita ja hauskaa ohjelmaa tietysti!) starttaavat klo 18, ja ovet itse julkkarisaliin avautuvat klo 18.45. Upea show tulossa, tätä ei kannata missata…

Lisätietoja löydät Julkun Instagramista www.instagram.com/jubileumjulkku sekä Telegram-kanavalta t.me/julkku2024. Julkkarissa nähdään!

24.4.

Teekkarijaosto: Wappuvaihto

Wapun lähetessä on taas aika lähteä perinteiseen Wappuvaihtoon Hervantaan 24.4. kokemaan, mitä tamperelaiset kollegamme wapun alla tekevät. Ohjelmassa muun muassa Särkän märkä, kampuskierros sekä tietysti jatkot! Lystihän kustantaa 45€ ja sisältää bussikyydit molempiin suuntiin sekä kaikki Tampereen spektaakkelit.

Tapahtuma on myyty loppuun.

Yhteisöjaosto Aava (MTMK): Wappumaili + Wanhojen Wappusauna

Aavan Maisteritoimikunta tuo helpotusta talven kolotukseen ja nostattaa wappufiilistä 24.4. Wappumailin ja Wanhojen Wappusaunan merkeissä! Wappumailissa otetaan mittaa joukkueiden kisakunnosta mailin matkalla, virvokkeita nauttien. Jatkot Rantasaunalla saunan lämmöstä ja paljun laineista nauttien. Lipunmyynti ja lisää infoa Kide.appissa 10.4. klo 12.00.

MITÄ? Wappumaili + Wanhojen Wappusauna
MISSÄ? Lähtö Startup saunalta, jatkot Rantsulla
MILLOIN? Ke 24.4.
HINTA? Maili 15€, sauna ILMAINEN!

30.4.

Vuorimieskilta: Kaljaviesti

Kevät on jo pitkällä ja Wapun riennot ovat aivan nurkan takana, on siis aika Vuorimieskillan legendaariselle kaljaviestille!

Kerätkää siis keskuudestanne nopeimmat ja ehdottomasti janoisimmat joukkueseen juoksemaan Wappuaattona Materiaalitekniikan laitosta ympäri! Lähtölaukaus pamahtaa laitoksen sisäpihalla aamulla 30.4.2024 klo 9.00.

Joukkue koostuu kolmesta juoksijasta ja yhdestä ankkurista eli yhteensä neljästä henkilöstä. Osallistumisen hinta on 15 euroa per joukkue, joka sisältää kaljan.

Viestiin on mahdollista osallistua joko avoimessa tai naisten sarjassa. Mukaan mahtuu 34 ensimmäistä joukkuetta!

Kaljaviestin ilmoittautuminen aukeaa 17.4.2024 kello 14.00 kide.appissa ja sulkeutuu 24.4.2024 klo 23.59.
HUOM! Yksi jäsen ilmoittaa koko joukkueen!

Kaljaviestin säännöt ensikertalaisille:
Ankkuri alkaa lähtölaukauksen kajahtaessa juomaan. Kun ankkuri on juonut pullonsa tyhjäksi, lähtee ensimmäinen juoksija matkaan. Puolessa välissä matkaa on juottopiste, jossa juoksijan tulee juoda yksi pullo olutta, virallisen valvojan tarkkaillessa. Tämän jälkeen juoksija jatkaa matkaa maaliin saakka, jossa ankkuri aloittaa homman alusta. Kierroksia toistetaan, kunnes ankkuri on tuhonnut viimeisenkin juomansa (ja haastanut maksansa). Joukkue voidaan kuitenkin hylätä tuomarin määrittämän virheellisen suorituksen vuoksi. Tällöin suoritus loppuu kyseisen virheen huomaamiseen.

Janoisin joukkue voittakoon!

Kampusjaosto: Wappuriehan julistus

Lisätietoa tulossa

Taideyliopiston ylioppilaskunta: Mantan lakitus

Taideyliopiston ylioppilaskunta TaiYo järjestää Havis Amandan lakitustapahtuman Kansalaistorilla 30.4.2024. Lisätietoa tulossa Instagramiin @mantanlakitus.

IK: World’s Most Biggest Champagne Shower (wöbiss)

Maailman isoin skumppasuihku Rakennusinsinöörikillan kiltahuoneen takapihalla. Oma pullo mukaan.

Teekkarijaosto (JTMK): Dipolin Wappu

Jo kiirii kutsu kansalle
Pohjolan pitkihin pitoihin,
suuren joukon juominkihin,
Dipolin Wappuun waloisaan!

Niin vain Wappu tulee tänäkin vuonna ja Dipoli täyttyy juhlijoista Wappuaattona 30.4.! Lisätietoja Dipolin Wapun lipunmyynnistä ja artisteista on tulossa huhtikuun aikana Telegramissa @ dipolinwappu

Pysykää siis kuulolla!

Ristin kilta: Wiinaton Wappu

Otaniemen sydämessä on luvassa jälleen wapun unohtumattomin tapahtuma, Wiinaton Wappu! Luvassa on wapun tunnelmaa, hauskaa ohjelmaa, hyvää seuraa sekä elävää musiikkia. Tarjolla on tietysti myös wappuherkkuja, kuten munkkia ja simaa.

Tapahtuma alkaa 30.4. klo 20 ja jatkuu yli puolenyön Servin mökissä. Keskiyöllä teekkarilakit painetaan päähän teekkarihymnin saattelemana. Ilmaisen ja alkoholittoman tapahtuman järjestää Ristin kilta. Tervetuloa!

Lisätietoa: ristinkilta.fi/ww2024